JAZZ AAN DE AMER | AGENDA

LIVE JAZZ IN GOOI & EEMLAND

NIEUW SEIZOEN OBSERVANT AMERSFOORT

Vanaf eind augustus start het nieuwe seizoen bij de Observant. Met iedere woensdag jazz- en latinoptredens en in het weekend regelmatig een ontbijtconcert. Daarnaast soms ook bijzondere optredens die net buiten deze programmering vallen, maar wel helemaal bij de Observant passen.Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op onze gloednieuwe website

AMERSFOORT WORLD JAZZ FESTIVAL

4 t/m 14 AUG 2022

Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. De grote publiekstrekkers spelen van 11 tot en met 14 augustus op het Lieve Vrouwekerkhof, dat met stoeltjes wordt omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. De Observant en KOSMIK presenteren elke avond Nederlandse artiesten hun nieuwste releases. Dit jaar participeert ook Podium FLUOR (zoals Dutch Defunkt 12 augusutus en Peter Sarik Trio, 13 augustus), terwijl in de historische Sint Aegtenkapel de verdieping wordt gezocht met akoestische luisterconcerten (Gerald Clayton, 13 augustus). Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie (zoals Sun Mi Hong en dit jaar Lucas Santana), maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet (zoals Han Bennink, Rein de Graaff, John Ruocco en Eric Ineke). Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl

KAARTVERKOOP www.amersfoortjazz.nl/tickets/


LIVE RADIO | AMERSFOORT JAZZ FESTIVAL

Luisteren via Radio Soest . Net als vorig jaar is Eemland 1 Jazz aanwezig tijdens het festival Amersfoort World Jazz. Met uitzondering van maandag en dinsdag brengen we vanaf donderdag 4 augustus tot en met zaterdag 13 augustus van 20.00 uur tot 23.00 uur vanuit De Observant in Amersfoort de jazzklanken live bij u in de huiskamer of op uw zonnige terras..Eemland 1 Jazz is een gezamenlijke productie van LOS, RTV Baarn, Radio Soest en De Golfbreker.

JAZZBUNKER Concerten in De Krachtcentrale Huizen

Arno van Nieuwenhuize presenteert: een nieuwe concertreeks JAZZBUNKER in de benedenbar van De Krachtcenrale Huizen. De concerten worden georganiseerd in samenwerking met grafisch vormgever Astrid Knaap, die actief is in De Krachtcentrale . "Elke maand een inspirerend concert van fantastische artiesten in een heerlijke sfeer. Jazz staat voor vernieuwing en eigenheid, daar gaan wij dan ook naar op zoek."

15 mei werd afgetrapt met een 5-mans formatie bestaande uit Leo Janssen (saxofoon), Stormvogel (keyboards), Arno van Nieuwenhuize (drums), Martin Gort (percussie) en Marco van Os (bas). Zij beloofden spektakel (en dat werd het!).

De deuren gaan open om 15.30 uur en om 16.00 uur begint de muziek. Toegang is €12. Tickets bestellen via de website of aan de bar. Na het optreden kan er gegeten worden in het restaurant (Bunkermenu €18).

www.krachtcentrale.nl


Leusden Jazz start jazzclub in Four Seasons.

Lekker ééns in de maand op zondagmiddag een mooi concert bijwonen en genieten van de gastvrijheid van Sander van der Schoot en zijn Four Seasons team. Het concert start om 15.30 uur en aansluitend hebben gasten de mogelijkheid om samen met de musici aan te schuiven bij het diner. Een kaartje kost €10,- en kan besteld worden via www.leusdenjazz.nl . Ook kan bij de Four Seasons zelf aan de deur een ticket gekocht worden.

Voor het diner kan gereserveerd worden via Four Seasons.

www.restaurantfourseasons.nl