Jazz aan de Amer

Jazz aan de Amer is een initiatief van de Baarnse schrijver/pianist en concertorganisator Stormvogel, teneinde de krachten te bundelen op het gebied van promotie van jazz en geïmproviseerde muziek in midden-Nederland.

Stormvogel begon met de organisatie van jazzconcerten aan de Eem in 2003. Zo ontstond een Eemlandse jazzbeweging met hofjes in Baarn, Soest, Amersfoort, maar ook Hilversum, Loosdrecht en zelfs Tiebhoven. Tijdens Festival de Muzen (2006-2013) traden de regionale topmusici gezamenlijk op onder de vlag 'Jazz aan de Amer'. Een regelmatig terugkerend item was de uitreiking van de Amer Award, een kunstwerk van een Eemlandse kunstenaar, aan een cultureel persoon die zich voortdurend onderscheiden heeft, maar zelfden onderscheiden is. Van 2010 t/m 2013 was Jazz aan de Amer de promotionele opmaat naar festival Amersfoort Jazz,

In 2020 is Jazz aan de Amer nieuw leven ingeblazen. Er wordt samenwerking gezocht met diverse artiesten, organisaties, media, podia en festivals in Gooi & Eemland (en Provincie Utrecht) om jazz in de regio te promoten.