Peter Lieberom (1967, Baarn) is een van de meest gevraagde rietblazers van Nederland, te bewonderen op talloze albums en DVD's. Sinds zijn doorbraak op televisie bij Karel van der Graaf, heeft hij gewerkt met grote namen uit de pop- en theaterwereld, waaronder Candy Dulfer, Karin Bloemen, Marlayne Sahupala, Kane en Trijntje Oosterhuis.

Ook in de jazz heeft hij zijn strepen verdiend. Hij tourde met Second Vison, Mike Mainieri en Dianne Reeves, en werkte in de studio met Martin Verdonk en Gerry Brown. Ook heeft hij als solist gewerkt met het Metropole Orkest. Tegenwoordig speelt Lieberom de klassiekers uit het fusiontijdperk met de band Sticky Wicked.

Met jeugdvriend Stormvogel stond hij aan de wieg van de "Jazz is Booming beweging" in Gooi en Eemland, rond het midden van het eerste decennium van de eeuw.
PETER LIEBEROM sopraan, alt & tenor saxofoon

Naast zijn activiteiten als saxofonist, arrangeur en componist geeft Peter Lieberom ook met veel plezier saxofoonles. Met ruim 30 jaar ervaring als saxofonist en ruim 15 jaar als docent is één aspect voor hem heel duidelijk: muziek en plezier horen onlosmakelijk bij elkaar! Zijn motto is dan ook: 'musiceren moet leuk zijn'.

"Mijn ervaring in het gevestigde muziekonderwijs is dat doelstellingen via 'nuttige' oefeningen regelmatig niet of slechts gedeeltelijk bereikt worden. Dit vanwege een onplezierig gevoel bij de leerling tijdens het doen van die oefeningen, wat bijna altijd veroorzaakt wordt door een (begrijpelijk) gebrek aan inzicht. 'Waar is deze oefening goed voor?' is een veelgestelde terechte vraag. Mijn hoofddoel is dus: de leerling het beoogde speelplezier zelf te leren bereiken aan de hand van tijdens mijn lessen verworven inzichten. Ik probeer mij te onderscheiden van andere leraren door stelselmatig de nadruk te leggen op het zichzelf motiveren van mijn leerlingen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk mee te gaan met mijn tijd en volg ik nauwlettend ontwikkelingen op het gebied van moderne les- en speeltechnieken die ik verwerk en behandel in mijn lessen."

Peter Lieberom geeft les in alle stijlen van jazz, soul, pop, funk en klassiek (basistechnieken). Hij doet dat op verschillende plaatsen in Baarn, aan huis, bij Crescendo en bij de Nieuwe Muziekschool. Tijdens zijn lessen komen deze zaken aan bod: Instrumentkennis en onderhoud / Basistechnieken / Toonvorming / Ritmische vorming / Lees- en schrijfvaardigheid / Gehoortraining (solfège) / Houding en beweging (Mensendieck). Ook improvisatie, algemene muziektheorie en harmonieleer zijn desgewenst onderwerpen die aan bod kunnen komen.

"Iedere persoon en dus ook iedere leerling is uniek. De inhoud van mijn lessen pas ik zeer zorgvuldig aan aan iedere specifieke leerling. Ik houd daarbij nauwlettend rekening met vooral de volgende zaken: leeftijd, ervaring, talent en persoonlijke wensen."

Zie voor meer informatie en de tarieven www.peterlieberom.nl