AMERSFOORT JAZZ CLUB NIGHTS - 4/11/20

Jazz aan de Amer: Stormvogel invites... Leo Janssen

Elke woensdag presenteert Jazzpodium Amersfoort i.s.m. Jazzpodium Amersfoort een spraakmakend concert in De Observant. Woensdag 4 november is de beurt aan de veelzijdige tenor-saxofonist Leo Janssen met de band van de avontuurlijke keyboardist Stormvogel.Andere bijzondere solisten zijn Remko Smid Stahlhosen uit Soest, ook wel “het best bewaarde geheim van de Nederlandse rietblazerij” genoemd, en het Baarnse gitaarfenomeen Twan van Gerven, in de vakmedia al eens bekroond tot “Lord Shredder of Europe.”

De Hooglandse rietblazer Janssen, oorspronkelijk afkomstig uit Limburg, geniet vooral bekendheid als eerste tenorist van het Metropole Orkest. Met zijn eigen project ‘Echoes’ is hij een prominente exponent van de zogeheten Nordic School, ook wel samengevat als “fjordenjazz”. Met Stormvogel waagt hij zich op het pad van Jazzbarock en ’Songs from the Great Indo European Songbook’. Daarbij improviseren de heren aan de hand van antieke en middeleeuwse melodieën en modaliteiten. “Dat was in wezen ook de basis voor de modale jazz van Coltrane, Miles en Garbarek, drie van onze grootste voorbeelden,” aldus Stormvogel. “Het belooft sowieso een spannende combinatie te worden, want Smid en Van Gerven zijn mannen die sneller spelen dan hun schaduw, terwijl Leo juist doet aan yoga en het liefst in de natuur wandelt. Maar vergis je niet, het kan zomaar andersom uitpakken!””

Het is het tweede optreden in het kader van Jazz aan de Amer, het nieuwe initiatief waarmee de krachten van World Jazz in de regio Gooi & Eemland worden gebundeld. De serie ‘Amersfoort Jazz Club Nights’ geldt als opmaat naar het jaarlijkse festival Rabobank Amersfoort Jazz, dat dit jaar online plaatsvindt van 20 t/m 22 november.


Woensdag 4 november 2020

De Observant, Stadhuisplein Amersfoort

Aanvang 20:30u | tickets à €10,- via www.observant.nl