AMERSFOORT WORLD JAZZ

"Enerverende editie smaakt naar meer!"

Een belangrijke rol in het huidige format is weggelegd voor de zogeheten Dutch Jazz Release Stages, waarbij meer dan 30 acts van Nederlandse bodem hun nieuwe album presenteren, ondersteund door subsidiënt Sena Performers. Een gouden greep. Het albumrelease-aspect geeft optredens altijd extra cachet, voor zowel de uitvoerende musici als het betrokken publiek.

Verslag van Storm Bakker voor Draai Om Je Oren, met foto;s van Nico Brons en Cees Wouda

https://draaiomjeoren.blogspot.com

Dutch Defunkt live in FLUOR

AMERSFOORT WORLD JAZZ FESTIVAL 2022

Het festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. ProgJazz is erbij.

Tekst: Robin Boer & Simone de Wit | Beeld: Nico Brons

AMERSFOORT WORLD JAZZ DAG 1

  • Jessica de Boer
  • Folker Tettero
  • Matthijs Geerts

Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. Het festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. ProgJazz is erbij.

Tekst: Storm Bakker | Beeld: Peter Putters

AMERSFOORT WORLD JAZZ FESTIVAL

4 t/m 14 AUG 2022

Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. De grote publiekstrekkers spelen van 11 tot en met 14 augustus op het Lieve Vrouwekerkhof, dat met stoeltjes wordt omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. De Observant en KOSMIK presenteren elke avond Nederlandse artiesten hun nieuwste releases (zaoals Jessica de Boer op 4 augustus en Anne Chris op 7 augustus). Dit jaar participeert ook Podium FLUOR (zoals Dutch Defunkt 12 augusutus en Peter Sarik Trio, 13 augustus), terwijl in de historische Sint Aegtenkapel de verdieping wordt gezocht met akoestische luisterconcerten (Gerald Clayton, 13 augustus). Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie (zoals Sun Mi Hong en dit jaar Lucas Santana), maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet (zoals Han Bennink, Rein de Graaff, John Ruocco en Eric Ineke). Actuele informatie en ticketservice is te vinden op www.amersfoortjazz.nl


LIVE RADIO | AMERSFOORT JAZZ FESTIVAL

Luisteren via Radio Soest. Net als vorig jaar is Eemland 1 Jazz aanwezig tijdens het festival Amersfoort World Jazz. Met uitzondering van maandag en dinsdag brengen we vanaf donderdag 4 augustus tot en met zaterdag 13 augustus van 20.00 uur tot 23.00 uur vanuit De Observant in Amersfoort de jazzklanken live bij u in de huiskamer of op uw zonnige terras..Eemland 1 Jazz is een gezamenlijke productie van LOS, RTV Baarn, Radio Soest en De Golfbreker.