Jazz rond Zes met Storm Bakker

Nieuwe reeks afleveringen vanaf 3 april

___________________________________________________________

Van de AmerJazz-redactie


Jazz rond Zes is een spraakmakend radioprogramma op RTVBaarn (Eemland1), dat wekelijks wordt uitgezonden op zondag van 18.00 tot 19.00 uur. Het programma wordt samengesteld en gepresenteerd door Storm Bakker, zelf jarenlang actief als pianist/bandleider, concertorganisator en schrijver over muziek. In 2019 nam hij het stokje over van zijn overleden vriend Cees Schrama, de nestor van de vaderlandse jazz, bij het grote publiek vooral bekend van Sesjun en NSJ.

Sindsdien maakte Storm Bakker, samen met de trouwe technicus Frans Savi, meer dan 100 afleveringen, boordevol oude en nieuwe jazz uit binnen- en buitenland. Wekelijks schoven uiteenlopende gasten uit de muziekwereld in de studio aan, om over hun projecten en muzikale inspiratiebronnen te vertellen, waaronder talloze toonaangevende artiesten (vaak uit de regio)

Nieuwe items

Zondag 3 april is de eerste uitzending van een kersverse reeks, waarbij teruggekeken wordt op de oude gasten en nieuwe gasten worden verwelkomd. Er worden bovendien nieuwe items gelanceerd, zoals 'Jazz aan de Amer’, over jazzconcerten en initiatieven in de regio, met bijdragen van onder meer Semmy Prinsen van Artishock en Arjan Klaver van Radio Soest. In 'Storm Online’, behandelt de presentator in een vogelvlucht zijn recente artikelen op webmagazines als ProgJazz.nl, Jazzism Online, Draai om je Oren en Jazz aan de Amer.

Hak op de Tak met George Cremers

Veelbelovend is tenslotte het frisse item 'Hak op de Tak’, bestaande uit spontane tweegesprekken met jazzkenner George Cremers, een oude rot uit de muziekbusiness en goede vriend van Schrama. De Baarnaar heeft alles van dichtbij meegemaakt en kan honderduit vertellen. Het gesprek wordt gelardeerd met mooie muziekfragmenten uit Cremers’ immense verzameling.

Jazz rond Zes op RTVBaarn (Eemland1), elke zondag van 18.00 tot 19.00 uur.

Herhaling: woensdag van 00;00 tot 01:00 uur en zaterdag van 17;00 tot 18:00 uur.

105.5 in de aether; 92.3 op de kabel.; www.rtvbaarn/nl > radio live