Jazz rond Zes met Gaby Kaihatu

Jazz rond Zes is het spraakmakende radioprogramma op RTV BaarnFM, gepresenteerd door de Eemlandse jazzguru Storm Bakker. Bijzondere studiogasten onthullen hun bronnen van inspiratie. Zondag 15 augustus is de beurt aan de Baarnse ladybird Gaby Kaihatu. Zij is een veelgevraagde zangeres in het Nederlandse club- en theatercircuit, maar beklimt de podia ook graag met haar eigen formatie Gaby’s Mood, met onder meer gitarist Job Kaihatu, pianist Stormvogel en bassist Marco van Os. Vooruitlopend op hun optreden in De Observant Amersfoort (Zondag 22 aug 16.00u | info en tickets www.observant.nl), komt de oor- en oogzalvende vocaliste in de studio van BaarnFM haar lievelingsnummers draaien. Ze houdt van Bossa Nova, Franse chansons en gelikte crooners als Michael Bublé, Stacey Kent en George Benson met Jill Scott en Al Jarreau.

15/08/2021 18:00u herhaling 18/08/2021 24:00u


Jazz rond Zes met Arno van Nieuwenhuize

Arno van Nieuwenhuize is sinds jaar en dag een vooraanstaande slagwerker in de Nederlandse fusionwereld. Hij beklom 30 jaar lang het podium met het gerenommeerde Metropole Orkest en begeleidde artiesten van werteldfaam, zoals Herbie Hancock, George Duke en Adrian Belew. Hij tourde internationaal met de Armeense legende Fayrouz, alsmede Zihad Rahbani en andere wereldsterren uit en in Afrika en Azie. Soms belt gitaargod Steve Vai (Zappa) of hij zin heeft concerten te doen in Brazilië. Arno draait klassiekers die hij op jeugdige leeftijd al live zag: Weather Report, Chick Corea, Mahavishnu Orchestra, Herbie Hancock en nog wat verrassende dingen.

08/08/2021 18:00u herhaling 11/08/21 24:00u DEEL1 27/08/2021 18:00u herhaling 30/08/21 24:00u DEEL2

Jazz rond Zes met Anne Chris

Anne Chris is een oor- en oogzalvende zangeres. Zij brak door in 2003 en bracht sindsdien vier albums uit, met veelal eigen stukken. Met haar bands, bestaande uit ‘top notch’ musici als Tineke Postma, Ruud Breuls, Marcus Olgers en Daan Herweg, speelde zij op North Sea Jazz, in het BIMhuis en het Concertgebouw., maar ook in Italië, Duitsland, België, Marokko, Turkije, India, China en Thailand. In Eemland schoof zij regelmatig aan als één van Stormvogel’s Ladybirds. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. Dinah Washington, Silje Nergaard, Stevie Wonder, John Mayer, Rosa Passos.

Stormvogel presenteert:

JAZZ AAN DE AMER

ft. Peter Lieberom & Ruud Breuls

Woensdag 4 augustus strijkt de Baarnse pianist Stormvogel weer neer op de binnenplaats van De Observant te Amersfoort. Met 'Jazz aan de Amer’ bundelt hij de krachten van de jazz/fusion in midden-Nederland. Deze avond presenteert hij op karakteristieke wijze enkele virtuoze toppers uit Gooi & Eemland.

De spelers hebben stuk voor stuk internationale allure: drummer Arno van Nieuwenhuize beklom het podium met Steve Vai; saxofonist Peter Lieberom met Mike Mainieri en Ruud Breuls geldt als een van de beste trompettisten van Europa, schitterend als solist in het Metropole Orkest en de WDR big band.

Op het programma staan Stormvogel's klantvriendelijke composities, zoals Awakening en Romario, aangevuld met enkele classics uit het moderne jazz/fusion-repertoire. Van het concert wordt verslag gedaan op Eemland Jazz 1 Live (Radio Soest/RTV Baarn) met Arjan Klaver.

De wekelijkse zomerconcerten zijn een initiatief van Jazzpodium Amersfoort. De binnenplaats van het voormalige klooster wordt omgevormd tot een sfeervol, intiem openluchttheater. De Observant is gevestigd aan het Stadhuisplein in Amersfoort. Er is volop parkeergelegenheid. Aanvang 20;30 uur. Kaartverkoop (€10,-) en informatie: www.observant.nl