AMERSFOORT JAZZ

42ste editie online

Het jaarlijkse festival Rabobank Amersfoort Jazz gaat dit jaar door als online evenement. Van 20 t/m 22 november 2020 worden 19 avontuurlijke en vooraanstaande World Jazz-acts live gestreamd vanuit Theater de Lieve Vrouw en de Observant in Amersfoort. Het evenement wordt gepresenteerd vanuit het online Amersfoort Jazz Café. Het festival is gratis online te volgen.

Er is geen publiek toegestaan op de concertlocaties. Blijf in contact! www.amersfoortjazz.nl

Theater De Lieve Vrouw In De Lieve Vrouw presenteert Amersfoort Jazz 10 theaterconcerten voor de fijnproevers: gerenommeerde World Jazz-acts zoals Tineke Postma Quartet, Margriet Sjoerdsma Odelion, Izaline Calister en Artvark / Drums United. Amersfoort Jazz is ook een prominent podium voor de nieuwe generatie jazzmuzikanten, zoals Artist in Residence Sun-Mi Hong, Kika Sprangers, Irene Reig, Xavi Torres, Thomas Pol, Efe Erdem Three4 en SIMIO Jazz Trio (de winnaars van het Prinses Christina Concours). In het theater zijn bijzondere themaconcerten en verrassende, eenmalige line-ups op initiatief van Amersfoort Jazz. Living Legend Jasper van 't Hof en Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom sluiten zich aan bij de avontuurlijke jazzbarock-toetsenist Stormvogel. Alto for Two is een speciaal Next Generation-kwintet, geïnitieerd door Amersfoort jazz samen met onze Spaanse partners Jazz I Am, Jazz Terrassa en Institute Ramon Llull.

De Observant In De Observant zijn er zogenaamde Amersfoort Jazz Club Nights met souljazz artiesten als Hans Dulfer, Steffen Morrison, Shirma Rouse en Saskia Laroo. Ook met de Gallowstreet Brassband gaat het dak er af. Op zondagmiddag zijn de concerten intiemer en nostalgischer, met tango van het Naos Quartet en het nieuwe project van de zingende actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld. Ook in De Observant zijn er bijzondere themaconcerten en verrassende, eenmalige line-ups op initiatief van Amersfoort Jazz: Alexander Beets invites Round Midnight Orchestra ft. Paul van Kessel en Ellister van der Molen speelt de filmmuziek van Miles.

November 20 - 22, 2020, Amersfoort

Locations: Theater de Lieve Vrouw & De Observant

info: www.amersfoortjazz.nl