Stormvogel presenteert:

JAZZ AAN DE AMER

ft. Peter Lieberom & Ruud Breuls

Woensdag 4 augustus strijkt de Baarnse pianist Stormvogel weer neer op de binnenplaats van De Observant te Amersfoort. Met 'Jazz aan de Amer’ bundelt hij de krachten van de jazz/fusion in midden-Nederland. Deze avond presenteert hij op karakteristieke wijze enkele virtuoze toppers uit Gooi & Eemland.

De spelers hebben stuk voor stuk internationale allure: drummer Arno van Nieuwenhuize beklom het podium met Steve Vai; saxofonist Peter Lieberom met Mike Mainieri en Ruud Breuls geldt als een van de beste trompettisten van Europa, schitterend als solist in het Metropole Orkest en de WDR big band.

Op het programma staan Stormvogel's klantvriendelijke composities, zoals Awakening en Romario, aangevuld met enkele classics uit het moderne jazz/fusion-repertoire. Van het concert wordt verslag gedaan op Eemland Jazz 1 Live (Radio Soest/RTV Baarn) met Arjan Klaver.

De wekelijkse zomerconcerten zijn een initiatief van Jazzpodium Amersfoort. De binnenplaats van het voormalige klooster wordt omgevormd tot een sfeervol, intiem openluchttheater. De Observant is gevestigd aan het Stadhuisplein in Amersfoort. Er is volop parkeergelegenheid. Aanvang 20;30 uur. Kaartverkoop (€10,-) en informatie: www.observant.nl